Стандард
ЕКОНОМИЈА

Четвртиот сет на економски мерки ќе стапи на сила штом се оформи владата, најави Спасовски

На денешната прес конференција техничкиот премиер Оливер Спасовски го најави четвртиот сет на економски мерки, кој ќе стапи на сила штом се оформи новата влада.

-Платежни картички ќе имаа пензионерите кои имаат приходи до 15.000 денари, како и стечајните работници, невработените кои не се активни баратели на работа, како и секој самохран родител.Мерката ќе стапи на сила штом се оформи владата, изјави Спасовски.

Поврзани вести

Арсовска: Владеењето на правото треба да е над политиката

Банките можат да овозможат втор период на одложена отплата на кредитите

Александар Петровски

Фирмите и граѓаните ќе добијат помош – се разгледува петтиот пакет мерки

Берта Китинска