Стандард

Претприемништво

ЕКОНОМИЈА

Владата, министерствата и приватниот сектор со заеднички сили работат за поголемо учество на жените во бизнисот

Влатко Зорба
„Очекувам Националната платформа за женско претриемништво да биде стимул, кој со помош на целата политика и поддршка која Владата ја креира и овозможува, ќе успееме...
ЕКОНОМИЈА

Македонската глобална недела на претприемништво со успешни приказни на стартап екосистемот

Берта Китинска
Промоција на претприемништвото, зајакнување на партнерствата и остварување нови бизнис релации е главната цел во рамки на Глобалната недела на претприемништво (ГНП). Оваа еднонеделна иницијатива...