СТАНДАРД life

Стартапи

КОМПАНИИ

Фонд на Бил Гејтс насочува 1 милијарда долари за чиста енергија

Влатко Зорба
Еве нови докази дека т.н. бум на чистите технологии станува се поголем. Breakthrough Energy Ventures (BEV), фонд за ризичен капитал со чисти технологии, предводен од...