СТАНДАРД life

Чиста енергија

КОМПАНИИ

Фонд на Бил Гејтс насочува 1 милијарда долари за чиста енергија

Влатко Зорба
Еве нови докази дека т.н. бум на чистите технологии станува се поголем. Breakthrough Energy Ventures (BEV), фонд за ризичен капитал со чисти технологии, предводен од...
КОМПАНИИ

Кои се петте највлијателни лица во секторот за чиста енергија?

Влатко Зорба
Глобалниот енергетски сектор претрпува голема трансформација. Транзицијата од традиционални фосилни горива кон обновлива енергија е во полн ек, а борбата против климатските промени продолжува да...