СТАНДАРД life

ИЕА

КОМПАНИИ

ИЕА ја намали својата прогноза за побарувачката на нафта во 2021 година

Влатко Зорба
Меѓународната агенција за енергија (ИЕА) ја намали својата прогноза за глобалната побарувачка на нафта во 2021 година оваа недела, предупредувајќи дека развојот на настаните поврзани...
КОМПАНИИ

Кои се петте највлијателни лица во секторот за чиста енергија?

Влатко Зорба
Глобалниот енергетски сектор претрпува голема трансформација. Транзицијата од традиционални фосилни горива кон обновлива енергија е во полн ек, а борбата против климатските промени продолжува да...