Таг : побарувачка

МАГАЗИН

Се зголемува побарувачката за приватни острови, милијардерите бараат засолниште за време на пандемијата

Stefanija Kuzmanovska
Милијардерите кои се затворени во своите домови сега сакаат да купат и приватни острови. Побарувачката за приватни острови се зголеми за четири пати во последните...
Забава МАГАЗИН

Холанѓаните уништуваат милиони лалиња дневно

Сезоната на лалиња во Холандија е започната, но е загрозена бидејќи се уништуваат милиони лалиња дневно поради пандемијата од коронавирусот, која драстично ја намали продажбата....
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска: Барателите на работа да ги усогласат вештините со побарувачката на пазарот на труд

Stefanija Kuzmanovska
Преку обуки и креирање вештини кај младите, до поголема вработеност на младата популација во земјава. Вклучувањето на бизнис-секторот во креирањето на тие вештини, преку едукација,...