Таг : Ангеловска

Компании и пазар

Ангеловска: Домашната платежна картичка поставува нови стандарди за работа и дебирократизација на институциите

Влатко Зорба
Домашната платежна картичка поставува нови стандарди за работа и дебирократизација на институциите. Целиот процес одеше без поднесувања на барања, без вадење документи и чекање на...
Компании и пазар

Ангеловска: И покрај Ковид-19 кризата, исплатен највисок поврат на ДДВ кон фирмите

Влатко Зорба
„Во првото полугодие од 2020, и покрај Ковид-19 кризата, исплатен највисок поврат на ДДВ кон фирмите во последните години. За шест месеци е извршен поврат...
Компании и пазар

Ангеловска: Заживувањето на економската активност се забележува по реализацијата на приходите во јуни

Влатко Зорба
Фазата на реотварање и заживување на економската активност се забележува по реализацијата на приходите во јуни. Наплатата на приходите во јуни е подобрена во однос...
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска: Внимателност со какви било промени кај ДДВ, евентуални интервенции по детална анализа

Треба да бидеме внимателни со какви било промени кај Данокот на додадена вредност. Ако се носи каква било одлука за промена на овој данок како...
Компании и пазар

Ангеловска: МојДДВ МојаНаграда се адаптира на Ковид-19 состојбата

Влатко Зорба
Поголем број на дневни награди од 1.000 ден. за сите оние кои скенираат сметки и придонесуваат во борбата против сивата економија, променети износи на награди...
Компании и пазар

Ангеловска: Домашната платежна картичка е инјекција од 28 милиони евра за домашното стопанство

Влатко Зорба
Домашната платежна картичка е инјекција од 28 милиони евра за домашното стопанство. Покрај поддршката кон граѓаните, оваа мерка ќе дејствува како катализатор на економската активност...
Компании и пазар

Над 100.000 домашни платежни картички во вредност од 9 милиони евра се издадени на граѓаните

Влатко Зорба
Над 100.000 домашни платежни картички во вредност од 9 милиони евра се издадени на граѓаните, соопшти министерката за финансии, Нина Ангеловска. „Матичните броеви од граѓаните...
Компании и пазар

Се проширува листата на продавници во кои може да се плаќа со домашната платежна картичка

Влатко Зорба
Се проширува листата на продавници во кои може да се плаќа со домашната платежна картичка, сподели министерката за финансии, Нина Ангеловска. Новите дејности кои беа...
Компании и пазар

Ангеловска: Со купување домашни производи даваме поддршка на домашната економија и зачувуваме работни места

Влатко Зорба
Купувањето на домашните производи и летувањето во земјата не треба да се однесува само на корисниците на домашните платежни картички и ваучерите, туку треба да...
МАКЕДОНИЈА

До крајот на следната недела се очекува да бидат затворени сите приговори за платежните картички

Влатко Зорба
Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска на прес-конференција во одговор на новинарско прашање рече дека од 50.000 приговори за домашните платежни картички од проектот „Купувам...