СТАНДАРД life

развојна банка

ЕКОНОМИЈА

Преку трите линии бескаматни кредити од Развојната банка обезбедени 44,1 милиони евра за стопанството

Влатко Зорба
Преку трите линии бескаматни кредити од Развојната банка обезбедени 44,1 милиони евра за стопанството – Одржана ликвидност на 4.078 компании, зачувани се 36.802 работни места...
ЕКОНОМИЈА

Одобрени уште 1,4 милиони евра кредитни барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

Влатко Зорба
Нова група од 124 кредитни барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија,...
ЕКОНОМИЈА

Исплатени се 23,5 милиони евра од ,,Ковид 3”

Влатко Зорба
Од бескаматната кредитна линија со грант компонента „Ковид 3”, која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија преку активноста ЕУзаОтпорност од ИПА програмата, заклучно...
ЕКОНОМИЈА

Голем дел од занаетчиите не можат да аплицираат на бескаматните кредитни линии на Развојна банка

Влатко Зорба
Во услови на криза од корона вирусот занаетчискиот сектор се соочува со многу предизвици. Занаетчиската комора Скопје, беше директно вклучена во креирањето на мерките кои...
ЕКОНОМИЈА

Одобрени се 23 милиони евра од ,,Ковид 3” за вкупно 2.009 корисници со 15.197 вработени

Влатко Зорба
Нови 733 кредитни барања се одобрени од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија, преку активноста...
ЕКОНОМИЈА

Одобрени уште 8,8 милиони евра кредитни барања од „Ковид 3“ бескаматната кредитна линија како дел од втора група

Влатко Зорба
Нова, втора група од 770 кредитни барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, која се реализира со финансиска поддршка од Европската...
ЕКОНОМИЈА

Развојна банка со инструкции за плаќање за корисниците на бескаматен кредит од „Ковид1“

Влатко Зорба
Развојна банка на Северна Македонија ги известува корисниците на бескаматен кредит од Посебниот кредитен фонд (ПКФ), „Ковид1“ дека инструкциите за плаќање се достапни на веб...
ЕКОНОМИЈА

Одобрени се 5,9 милиони евра за 506 компании, кои вработуваат 3,552 лица

Влатко Зорба
Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје, започна со одобрување на кредитни барања за третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, која се реализира со...
ЕКОНОМИЈА

Се докапитализира Развојната банка за спроведување на КОВИД-19 мерките

Влатко Зорба
На денешната седница Владата ја донесе и Одлуката за зголемување на почетниот капитал на Развојната банка на Северна Македонија АД Скопје. Целта на предложената докапитализација...
КОМПАНИИ

Доделена е првата транша од евтини кредити од 50 милиони евра од Развојна банка

msp-admin
Доделена е првата трашна од евтините кредити од 50 милиони евра од Развојна банка на Северна Македонија АД пласирани преку комерцијалните банки. Доделени се 25,6...