Стандард

Е-Трговија

КОМПАНИИ

Е-трговија: Социјалното растојание ќе влијае на навиките на потрошувачите на долг рок

Влатко Зорба
Е-трговијата, во текот на изминатата година, порасна на повеќе од 16 проценти на глобално ниво. Доживеа најголемо ширење во Централна и Источна Европа, според податоците...
ЕКОНОМИЈА

Воведена е-трговија во Пошта

Влатко Зорба
АД „Пошта на Северна Македонија“ викендов ја воведува опцијата за е-трговија, односно можноста секој заинтересиран граѓанин да направи онлајн нарачка-подарок кој ќе се испорачува на...
КОМПАНИИ

Повеќе од 30 домашни и странски експерти кои ќе го пренесат своето искуство на третата годишна конференција за е-трговија

msp-admin
На 25-ти и 26-ти ноември, по трет пат традиционално, ќе се одржи годишната конференција за е-трговија, која оваа година, согласно препораките за заштита на здравјето...
КОМПАНИИ

Ефектите од Ковид пандемијата во фокусот на третата годишна конфернеција за е-трговија во Македонија

msp-admin
Предизвиците, можностите и ефектите од Kовид кризата кон бизнисите ќе бидат во фокусот на Третата годишна конференција за е-трговија во Македонија, која годинава ќе се...
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска: Жените и е-трговијата ќе одиграат клучна улога во закрепнувањето од Ковид-19

Stefanija Kuzmanovska
Владите треба да го дадат својот придонес за да го олеснат патот за жените во водењето бизнис, да креираат регулативи и платформи за поврзување кои...