Стандард

Пошта

ЕКОНОМИЈА

Воведена е-трговија во Пошта

Влатко Зорба
АД „Пошта на Северна Македонија“ викендов ја воведува опцијата за е-трговија, односно можноста секој заинтересиран граѓанин да направи онлајн нарачка-подарок кој ќе се испорачува на...
ЕКОНОМИЈА

Има луѓе со кои разговараме за јавно приватно партнерство, изјави директорот на Пошта

Влатко Зорба
Има луѓе со кои разговараме за јавно приватно партнерство, а предноста на Пошта е што има инфраструкутра и ја покрива цела територија на државата, како...
ЕКОНОМИЈА

Макрадули: Загубите од неработењето на платниот промет се големи

Влатко Зорба
Покрај Ковидот на Пошта на Северна Македонија лани и се случи и стечајот на Еуростандар банка што од 12 август сериозно придонесе за негативниот финансиски...
ЕКОНОМИЈА

Во подружниците на Пошта од денеска повторно може да се плаќаат сметки

Влатко Зорба
Граѓаните од денеска повторно ќе можат да плаќаат во готово преку шалтерите на Пошта. Системот од страна на Халкбанк е имплементиран и почнува да функционира...
ЕКОНОМИЈА

За десетина дена се враќа платниот промет во Пошта

Влатко Зорба
Околу 500 поштенски шалтери во над 300 точки на Пошта на Северна Македонија низ целата држава набрзо почнуваат со вршење на платниот промет со што...
ЕКОНОМИЈА

Пошта воведува нови конкурентски услуги на пазарот

Влатко Зорба
Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски денеска оствари работна средба со генералниот директор на АД Пошти на Северна Македонија, Јани Макрадули, на која се...
ЕКОНОМИЈА

Макрадули и Сугарески најавија поврзување на Пошта и Царина во еден систем за дигитализација на постапките

Влатко Зорба
Поштенскиот сообраќај има важна улога во царинското работење, бидејќи покрај пратките со писма, се врши праќање и на пакети кои се царинска стока. Оттаму е...
ЕКОНОМИЈА

Макрадули: Потребно е поголемо вложување во квалитетни меѓународни поштенски услуги

Влатко Зорба
Во рамки на Стратегијата за подобрување на услугите и модернизација на работата на АД „Пошта на Северна Македонија“ во текот на оваа недела беа остварени...
ЕКОНОМИЈА

Повеќе дигитални услуги, подобрување на ефикасноста на доставата и зголемување на работното време, ветува директорот на Пошта

Влатко Зорба
„Ја враќаме Пошта кон граѓаните бидејќи токму тие ни даваат плата бидејќи избираат да ги користат нашите услуги. Затоа мора да бидеме отворени и одговорни,...