Стандард

јавно-приватно партнерство

ЕКОНОМИЈА

Има луѓе со кои разговараме за јавно приватно партнерство, изјави директорот на Пошта

Влатко Зорба
Има луѓе со кои разговараме за јавно приватно партнерство, а предноста на Пошта е што има инфраструкутра и ја покрива цела територија на државата, како...
ЕКОНОМИЈА

Комисија ќе решава дали потполно ќе се приватизира „Попова Шапка“ или ќе се оди со јавно приватно партнерство

Влатко Зорба
Министерот за економија, Крешник Бектеши по денешното вклучување во работа на новата шестосед-жичница „Лајтнер” за првпат сезонава во однос на развојот на ски центарот „Попова...
ЕКОНОМИЈА

Јавен повик за изградба на ХЕ Чебрен по пат на јавно-приватно партнерство

Stefanija Kuzmanovska
Владата денеска објави меѓународен јавен повик за изградба на хидроелектраната (ХЕ) „Чебрен“ на Црна Река по пат на јавно-приватно партнерство (ЈПП). Јавен партнер во име...