Стандард

Бочварски

ЕКОНОМИЈА

Бочварски во Неготино најави силен инфраструктурен развој на општините

Влатко Зорба
Со 20 милиони денари реконструираме две улици во Неготино преку проектот за “Поврзување со локалните улици во општините”, истакна министерот за транспорт и врски Благој...
ЕКОНОМИЈА

Бочварски: Отвораме широка дебата за Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградените објекти

Министерството за транспорт и врски ги започна консултацииите со релевантните институции и асоцијации во однос на Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградените...
ЕКОНОМИЈА

Интензивно се работи на автопатот Кичево – Охрид со над 360 машини и преку 720 работници

Влатко Зорба
Имаме силен интензитет на работа на автопатот Кичево – Охрид, секојдневно работат преку 360 машини со преку 720 работници. Сите дополнителни работи се проектирани, дваесетина...
ЕКОНОМИЈА

Бочварски: Започнуваме со реконструкција на околу 450 километри локални улици во сите општини

Од денеска започнуваме со реконструкција на локалните улици во општините, проект вреден 70 милиони евра. Во прва фаза реконструираме 27 улици во 17 општини за...
ЕКОНОМИЈА

Бочварски за „Кичево-Охрид“: Нема поскапување на проектот, цената е утврдена на 598 милиони евра уште во 2018. година

Македонија засега нема план да се вклучи во инфраструктурниот проект за брза пруга Белград –македонска граница како дел од железничкиот коридор. Министерот за транспорт и...
ЕКОНОМИЈА

Бочварски: До крајот на мај верувам дека ќе ја пуштиме првата делница од експресниот пат Штип-Радовиш

Новиот експресен пат Штип-Радовиш првата делница од мостот на реката Брегалница до клучката кај рудникот „Бучим“ ќе биде пуштена за сообраќај кон крајот на месецов,...
ЕКОНОМИЈА

Бочварски: Оштетената пруга кај Куманово од утре ја ставаме во функција

Пругата што беше оштетена кај Куманово како резулатат на излизгување на товарниот воз од утре ја ставаме во функција. Вработените во рекордно време ги отстранија...
ЕКОНОМИЈА

Бочварски-Рустеми: Го рехабилитираме патот од Маврови Анови до Жировница, инвестиција од над 6 милиони евра

Влатко Зорба
Преку 6 милиони евра инвестираме за рехабилитација на регионалниот пат од Маврови Анови до Жировница, патна врска која е меѓу најоштетените и која е многу...
ЕКОНОМИЈА

Бочварски: Интензивно ја градиме третата лента на автопатската делница Катланово-Петровец

Влатко Зорба
Третата лента на автопатската делница Петровец – Катланово се гради со силен интензитет. Покрај изградбата, вршиме и комплетна рехабилитација на оваа делница како дел од...
ЕКОНОМИЈА

Бочварски: Градиме преку 660 станови за социјално ранливи категории на граѓани

Влатко Зорба
Градиме преку 660 станови за социјално ранливи категории на граѓани за да овозможиме пристоен дом на ранливите семејства. Во Велес активно работиме на изградба на...