Стандард

„Халкбанк“

ЕКОНОМИЈА

Халкбанк ќе го зголеми капиталот за нови 20 милиони евра

Влатко Зорба
Халкбанк АШ Турција, како главен акционер на Халкбанк АД Скопје, на 26 март свика вонредно собрание и донесе одлука со која ја поддржа Халкбанк АД...
ЕКОНОМИЈА

Во подружниците на Пошта од денеска повторно може да се плаќаат сметки

Влатко Зорба
Граѓаните од денеска повторно ќе можат да плаќаат во готово преку шалтерите на Пошта. Системот од страна на Халкбанк е имплементиран и почнува да функционира...
ЕКОНОМИЈА

Повторно се враќа можноста сметките да се платат во Пошта, овојпат со пониски провизии

Ангела Веселиновска
До крајот на годината се очекува Халкбанк, да потпише договор со Македонска Пошта, па оттаму граѓаните од 2021. година ќе можат да ги плаќаат сметките...
ЕКОНОМИЈА КОМПАНИИ

Халкбанк со инвестиција над 25.000 евра за поддршка на угостителскиот сектор

Берта Китинска
Како дел од својата заложба за поддршка на малите бизниси погодени од корона-кризата, Халкбанк продолжува со уште една кампања наречена „На наша сметка“ преку која...
КОМПАНИИ

Халкбанк со поддршка од матичната банка од Турција го зголеми капиталот за нови 20 милиони евра

msp-admin
Халкбанк вчера официјално изврши зголемување на капиталот за нови 20 милиони евра, што претставува поддршка од главниот акционер на банката – Халкбанк АШ Турција за...
КОМПАНИИ

Халкбанк ја одложува наплатата на кредитните обврски за 6 месеци за сите физички лица кои имаат редовна отплата на своите обврски

msp-admin
Халкбанк АД Скопје донесе одлука на сите физички лица, клиенти на банката, кои по било која основа немаат ненаплатени кредитни обврски подолго од 90 дена...
КОМПАНИИ

Халкбанк декемвриската пензија за своите пензионери ќе ја исплати на 30-ти декември

msp-admin
По повод претстојните Новогодишни и Божиќни празници ве известуваме дека Халкбанк АД Скопје декемвриската пензија ќе ја исплати на 30.12.2019 година за сите пензионери кои...