Таг : Сугаревски

ЕКОНОМИЈА

Сугарески: Околу 70 милиони евра за инвестиции во Општина Битола

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески денеска на својот фејсбук профил напиша дека Владата предводена од СДСМ предвиде системски план за финансирање и реализација...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Сугарески: Хаосот кој владееше во градежниот сектор мораше да се стопира

Влатко Зорба
Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески во интервју за Стандард вели дека бројките се доказ дека ресорот „транспорт“ бележи одлични резултати во реализација на...
МАКЕДОНИЈА

Сугаревски: Со 70 милиони евра од Светска банка ќе се градат и санираат локални патишта

Влатко Зорба
Функционална е проектната единица што ја формираше Министерството за транспорт и врски за спроведување на проектот за изградба и санација на локални патишта и улици,...