Стандард

Технолошки суверенитет

АНАЛИЗИ

Европа влегува во битка за својот „технолошки суверенитет“

Влатко Зорба
Европската унија инвестира милијарди евра во технологии за кои смета дека ќе бидат фундаментални за зајакнување на нејзиниот технолошки суверенитет и за намалување на зависноста...