Таг : уметници

ЕКОНОМИЈА

Комисијата го разгледала барањето: Естрадни уметници наскоро ќе може да настапуваат во угостителските објекти

Комисијата за заразни болести прифатила да го разгледа барањето на Независната угостителска комора (НУК) и на Здружението на естрадни уметници (ЗЕУМ) за укинување на забраната...
Култура

Светски познати уметници ќе направат прошетка низ МСУ за медиумите

Влатко Зорба
Изложбата „Се што ни е заедничко“ ќе биде отворена вечерва во Музејот на современата уметност. Во рамки на поставката со свои дела, уметнички инсталации, видеа,...
Култура

Во Музејот на современата уметност пристигнуваат светски етаблирани уметници

Влатко Зорба
На 21 декември, во 20 часот во Музејот на модерната уметност – Скопје ќе биде отворена изложбата „Се што ни е заедничко“. Кураторки на поставката...