Стандард

вештачка

ЕКОНОМИЈА

Вештачката интелигенција извор на моќ за доминација во светот

Stefanija Kuzmanovska
Трката за оружје кое користи вештачка интелигенција веќе е во полн ек, а најголемите светски економски сили се впуштија и во овој вид на натпреварување,...