СТАНДАРД life

Интелигенција

ЕКОНОМИЈА

Вештачката интелигенција извор на моќ за доминација во светот

Stefanija Kuzmanovska
Трката за оружје кое користи вештачка интелигенција веќе е во полн ек, а најголемите светски економски сили се впуштија и во овој вид на натпреварување,...
БИЗЛАЈФ

Чистата аудио комуникација го зголемува IQ

Влатко Зорба
Нова студија на истражувачи од Универзитетот Карнеги Мелон ја оспорува вообичаената претпоставка дека видео конференцијата е подобра од чистата аудио комуникација за работа во групи....