Стандард

Закон за минерали

ЕКОНОМИЈА

Поповска: Предлог законот за минерални суровини e во интерес на концесионерите

Влатко Зорба
Измените на законот за минерални суровини има повеќе недостатоци и треба да му претходи поширока јавна расправа, вели во емисијата „Економски Магазин“ на Алсат, Лилјана...
ЕКОНОМИЈА

Невладини: Измените во Законот за минерални суровини ги загрозуваат природните ресурси

Влатко Зорба
Граѓански организации, високообразовни институции и експерти се противат на измените на Законот за минерални суровини кои Владата предлага да бидат усвоени на собраниската седница закажана...