Стандард
ТЕХНОЛОГИЈА

Facebook ќе го претстави новиот дел „News“ на 25 октомври

Facebook планира да пушти специјален дел за новости. Ќе се соберат новински публикации од стотици медиуми од целиот свет, пренесува CNET. Сето ова ќе биде достапно на таб „News“, кој ќе се позиционира веднаш до News Feed, Watch, итн.

Новата секција нема да го замени News Feed, но може да има промени во имињата на секциите за да бидат појасни за корисниците. Оригиналниот извор на вести ќе остане непроменет. Во него ќе продолжи да се прикажуваат објавите од корисниците, страниците и групите што ги следи корисникот. Сето ова останува како порано.

Новиот дел за вести ќе прикаже само постови од претходно поканети медиуми. Според неофицијалните гласини, некои глобални медиуми не само што имаат посебни покани за учество во делот, туку Facebook ќе им плати околу 3 милиони долари за лиценца за користење на нивната содржина. Марк Зукерберг рече дека повеќе детали ќе бидат достапни до крајот на неделава и проектот ќе има за цел да поддржува квалитетно новинарство. Деталите се очекува да бидат објавени утре.

Поврзани вести

Vivo патентирал телефон со флексибилен екран, кој се отвора кон надвор

Влатко Зорба

Нов алгоритам на Google ќе подобри 10% од пребарувањата на Интернет

msp-admin

Епл и Гугл развиваат апликација за да ги пронајдат заразените со коронавирус

msp-admin