Стандард
ЕКОНОМИЈА

ЕСМ додели два тендери од речиси 7 милиони евра на ТЕИКОМ ТИМ за набавка на помошна механизација за ПЕ Рудници

Акционерско друштво за производство на електрична енергија ЕЛЕКТРАНИ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, во државна сопственост, Скопје додели два тендери во вредност од 220,774,932 денари (3,589,836 €) и 206,311,200 денари (3,354,654 €) на Друштвото за производство,трговија и услуги ТЕИКОМ ТИМ увоз-извоз ДОО Битола за набавка на Помошна механизација за ПЕ Рудници (РЕК Битола).

Се работи за Опрема за транспорт и помошна опрема за пренесување, а во описот на е-набавки стои дека ЕСМ има потреба од Булдожер со снага на мотор мин. 240 kW.

Пет субјекти дале понуда, откако највисоката е 282.000.000,00 денари, додека најниската 162.936.000,00.

Поврзани вести

Бесими: Финансиски ќе бидат поддржани вработените кои ги изгубија своите работни места

Берта Китинска

Привршува откупот на вишокот тутун

Влатко Зорба

Координативно тело: Во тужбата против Стопанска Банка поднесена од 430 акционери се бара надомест на штета за неисплатена дивиденда

Влатко Зорба