Стандард
ЕКОНОМИЈА

Најбогатиот Македонец лани заработил 3,5 милиони евра

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска  на денешната пре-конфереција информираше дека  најмладиот македонски милионер, кој остварил бруто приход во 2019 година над еден милион денари, е дете, родено во 2013 година, кое печали преку закупнина. Додека највозрасниот граѓанин од оваа категорија, има 101 година.

-Највозрасниот граѓанин, кој остварил приход над 10 милиони денари, има 86 години. Најбогатиот пензионер живее во Штип со пензија од 11.000 евра, или во текот на 2019 година примил над 137.000 евра. Битолчанец е најбогатиот граѓанин кој лани заработил 3,5 милиони евра.Највисоката плата пак, била исплатена на лице од Струга, од индустријата со метали – кој годишно пријавил бруто доход од 1,9 милиони евра или месечната плата му била 156 илјади евра, соопшти Лукаревска.

Поврзани вести

Кои се најдобрите трговски објекти во Скопје за 2020 година?

Никола Поповски

Во Германија денеска стапува во сила новиот Закон со кој полесно ќе се вработуваат лица кои не се од ЕУ

Пола милијарда евра за помош на австриските угостители

Stefanija Kuzmanovska