Стандард
ЕКОНОМИЈА

Вујчич именуван за член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје

На 11.03.2021 година Народната банка на Република Северна Македонија издаде претходна согласност со која Борут Вујчич е именуван за член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје.

На 23.10.2020 година, Хедвика Усеник, член на Надзорниот одбор и Претседател на Одборот за ревизија поднесе оставка во која е наведено дека ќе продолжи да ги извршува функциите во овие одбори се до издавање на претходна согласност од страна на НБРСМ за кандидатот за член на Надзорниот одбор.

Поврзани вести

Конзорциум од три држави ги победи Кинезите на тендерот за изградба на најскапиот пат во Хрватска

Stefanija Kuzmanovska

Најголем дел од околу пет илјади работници од Дрекслмаер од понеделник ќе користат одмор

НБ: Постигнато е историски највисоко ниво на девизните резерви

Влатко Зорба