Стандард
КОМПАНИИ

Амазон ќе отвори три канцеларии во Романија и ќе вработи 500 лица до крајот на 2021 година

Американскиот продавач на мало, Амазон е во процес на отворање на три нови канцеларии во Романија и планира да вработи повеќе од 500 лица до крајот на оваа година, беше објавено во вторникот.

Откако ќе се отворат во вториот квартал на 2021 година, новата канцеларија во Темишвар ќе се фокусира на уредите на Амазон, вклучувајќи уреди за домашна безбедност и услуги Ring, соопшти компанијата.

Подоцна во 2021 година, ќе се отвори една од двете планирани нови канцеларии во Јаши. Ќе се фокусира на поддршка на мало, истовремено поддржувајќи ги партнерите за продажба и тимовите од категоријата.

Во 2023 година, Амазон ќе се пресели во новиот кампус во Јаши, каде што ќе се консолидира целата работна сила на „Амазон Јаши“.

– Среќни сме што отворивме нови канцеларии и отворивме дополнителни 500 нови работни места во Темишвар и Јаши. Како резултат на новите канцеларии, достапни се голем број можности, особено за софтверите и професионалните оператори, да иновираат и да ги подобрат нашите производи и услуги што ги поддржуваат нашите клиенти на Амазон од целиот свет, изјави извршниот директор на Амазон Романија Октавијан Танасе.

Амазон и неговата подружница Амазон веб-услуги веќе имаат канцеларија во Букурешт, во која се сместени Инженерскиот центар, развој на технологија, решенија за говор и јазик за Алекса, како и тестирање на производите на Алекса.

Во 2005 година, Амазон ја отвори својата прва канцеларија во Романија и оттогаш инвестираше повеќе од 100 милиони евра во локалното работење.

Поврзани вести

Турција може да остане без нови Android смартфони

msp-admin

Airbnb отпушта 25% од вработените

msp-admin

VW ќе го трансформира овој е-ѕвер од концепт во масовно производство за само 2 години

msp-admin