Стандард
КОМПАНИИ

Американците на „Црн петок“ потрошиле рекордни 7,4 милијарди долари преку интернет

Американците на Црн петок годинава потрошиле рекордни 7,4 милијарди американски купувајќи преку Интернет, додека помалку луѓе отишле во продавници.

Сумата се доближи до рекордниот дневен износ од 7,9 милијарди американски долари потрошени на минатогодишниот Кибер понеделник, кој засега го држи дневниот рекорд за онлајн продажба, соопшти „Адоб аналитика“, компанија која мери продажби во 80 од 100 американски онлајн малопродажни трговци.

Кибер понеделник е еден ден по празничниот викенд по Денот на благодарноста, кој традиционално е на четвртиот четврток во ноември.

„Адоб“ очекува продажбата на Интернет утре на Кибер понеделник да надмине уште еден рекорд и да достигне 9,4 милијарди долари.

Поврзани вести

За 73,7 милиони евра зголемени девизните резерви во септември

msp-admin

Apple тајно ги промени цените по премиерата на iPhone 12

msp-admin

ЕК предлага директива која треба да обезбеди еднакви плати за жените и мажите

Влатко Зорба