СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Банкарски гигант изгуби 200 милиони долари за само еден ден!

Банкарскиот гигант HSBC изгуби 200 милиони долари за само еден ден во услови на превирања на пазарот на злато.

Загубите на пазарот на HSBC се искачија на скоро 200 милиони американски долари за еден ден бидејќи цените на златото на разни пазари паднаа нагло, се наведува во документите на банката.

Еднодневната загуба доаѓа во време кога има тенденција на пазарот и само дополнително ја разниша довербата во компанијата. Како што економиите почнаа да се отвораат, така и растот на златото се намалуваше. Снабдувањето со овој скапоцен метал се зголеми.

HSBC е особено изложена на дислокации на пазарот на злато. Банката е меѓу најголемите трговци со скапоцени метали, а употребата на размена за физичко тргување ја направи особено ранлива на ваквите појави на пазарот.

Поврзани вести

Ко-основачот на Xiaomi ја напушти компанијата

msp-admin

СИПРИ: 2.000 милијарди долари потрошени за вооружување во 2020 година

Влатко Зорба

Извршниот директор на Ериксон лобирал Шведска да ја повлече забраната за „Хуавеи“

Влатко Зорба