Стандард
КОМПАНИИ

Европска експанзија на кулите на Vodafone, се зголемува побарувачката за 5G

Мрежата на мобилни кули објави дека го зголемила своето портфолио на приближно 82.000 објекти во третиот квартал.
Vantage Towers, дел од Vodafone Group, извести дека нивното портфолио се проширило на околу 82.000 микро локации и дека се присутни на десет европски пазари.

Проширувањето е дел од европското воведување на 5G на компанијата, бидејќи мобилните оператори имаат за цел да ги развиваат своите мрежи.
Vantage очекува да додаде уште 100 локации во своето портфолио до крајот на март, со што вкупниот број за годината би се зголемил на 550.
Ова се случува во момент кога бизнисот се стекна со 50 проценти од уделот во британската компанија за кули, Cornerstone.

Извршниот директор на компанијата Vantage Towers, Вивек Бадринат прокоментира: „Можноста за раст во Европа е значителна, бидејќи воведувањето на 5G се забрзува, а мобилните оператори сакаат да ги прошират своите мрежи за да управуваат со сè поголемиот сообраќај на податоци.

„Многу сум задоволен од комерцијалниот моментум што го градиме во Vantage Towers.
„Клиентите го ценат високиот квалитет на нашата мрежа и нивниот одговор на нашиот фокусиран комерцијален пристап е охрабрувачки. Ова ја потенцира нашата доверба во нашите цели за закуп.
„Додавањето на Cornerstone, водечка компанија за кули во Велика Британија, во нашето портфолио на почетокот на јануари беше значаен чекор.
„Cornerstone е одличен додаток – се работи за лидер на пазарот, со широка и густа покриеност, обезбедувајќи услуги за два пазарни лидери, кои веќе имаат склопен договор за делење на мрежата.
„Во јануари, ги финализиравме и именувањата за нашиот надзорен одбор, обезбедувајќи ги членовите со длабоки кули, претприемачко искуство и искуство во спојување и преземање, заедно со управување од светска класа и техничка експертиза“.

Поврзани вести

Македонски квалитет 2019 – Арсовска и Пендаровски ги доделија престижните признанија

msp-admin

Од денеска работодавачите може да поднесуваат барања за финансиска поддршка за мајската плата

msp-admin

Одобрени првите бескаматни кредити за поддршка на 136 мали и средни компании со 1.737 вработени

msp-admin
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!