СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Колкава камата се плаќа на кредит од 300.000 денари?

Доколку знаете колкав кредит ви е потребен, а не знаете колкава би била месечната рата за отплата на кредит, во тој случај може да го искористите кредитниот калкулатор на Организацијата на потрошувачи на Македонија, што е изработен во рамки на проектот Еманципација на потрошувачите на финансиски услуги и застапување на нивните интереси.

Потребно е да се внесат податоци за: износ на кредит, број на рати (месеци во коишто ќе се отплаќа кредитот) и висина на каматната стапка.

Па така, ако сакате да земете кредит од 300.000 денари, што би го вратиле во рок од пет години (60 месеци), по камата од 5%, според калкулаторот, месечната рата би била 5.661 денар, а вкупната камата е 39.682 денари.

Поврзани вести

Во Германија 25.000 компании се соочуваат со банкрот

Влатко Зорба

Список на земји што ви нудат виза ако работите од дома

msp-admin

ФИТР: Два јавни повика во тек со 4,5 милиони евра ќе се наменат за почеток на економско заздравување на државата

msp-admin