СТАНДАРД life

Кредит

КОМПАНИИ

Што треба да знаете кога аплицирате за кредит? (ВИДЕО)

msp-admin
Народната банка објави ново видео од серијалот едукативни анимирани видеа “Со Народната банка во светот на финансиите”, којшто се изработува со поддршка од Европскиот фонд...
ЕКОНОМИЈА

Бескаматна кредитна линија Ковид 3, нова помош за стопанството

Берта Китинска
Нова помош за стопанството, трета бескаматна кредитна линија од 31 милион евра. Обезбедена е нова помош за стопанството, трета по ред бескаматна кредитна линија Ковид...
КОМПАНИИ

Колкав кредит може да си дозволите и колкава камата треба да ја платите?

msp-admin
Доколку планирате да земете кредит, а не знаете колкав кредит може да си дозволите, тогаш со Калкулаторот на Организацијата на потрошувачи на Македонија, може да...
ЕКОНОМИЈА

Од денеска аплицирање за вториот пакет бескаматни кредити

Берта Китинска
Од денеска почнува аплицирањето за вториот пакет бескаматни кредити преку Развојната банка во висина од осум милиони евра. Повикот е наменет за микро, малите и...
КОМПАНИИ

За 35 отсто пад на приходите на 30 најголеми државни компании

msp-admin
Според анализата, просечната стапка на профитабилност за овие четири години изнесува скромни 5,9 отсто. Целта на анализата е да ја оцени успешноста во работењето на...