СТАНДАРД life

Камата

КОМПАНИИ

Колкав кредит може да си дозволите и колкава камата треба да ја платите?

msp-admin
Доколку планирате да земете кредит, а не знаете колкав кредит може да си дозволите, тогаш со Калкулаторот на Организацијата на потрошувачи на Македонија, може да...
ЕКОНОМИЈА

Народна банка: Продолжува трендот на намалување на просечната каматна стапка

Продолжува трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити со што сега таа е сведена на ниво од 4,80 проценти. Кај вкупните депозити...
ЕКОНОМИЈА

НБРМ: Просечната камата во октомврина кредитите 5,05 проценти, на депозитите 1,28

msp-admin
Просечната каматна стапка на вкупните кредити во октомври годинава продолжи со намалување со што се сведе на ниво од 5,05 проценти, додека просечната каматна стапка...