СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Колку дивоградби лани „никнале“ во земјава?

Во текот на минатата година во земјава се регистрирани 866 бесправно изградени објекти, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Според видот на објектот, бесправно се изградени 160 објекти за домување (18,5%), 94 доградби, надградби и адаптации (10,9%), 55 деловни објекти (6,4%), 64 гаражи (7,4%), 196 огради (22,6%), 14 скалила (1,6%), 27 тераси (3,1%), 46 летни тераси (5,3%), 92 натстрешници (10,6%), 14 времени објекти (1,6%) и 104 помошни објекти (12%).

Најголем број бесправно изградени објекти (98,4%) се во приватна сопственост.

Поврзани вести

Регистрирани 9.075 слободни работни места, се бараат работници во услужните дејности и продажбата

Sony бележи рекорден скок на вредноста на акциите

Влатко Зорба

Колку губи глобалната трговија од коронавирусот?

msp-admin