СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Најскапиот квадрат во „Белград на вода“ е продаден за 8.754 евра

Најскапиот квадратен метар стан во Србија во четвртиот квартал од минатата година бил во „Белград на вода“ и изнесувал 8.754 евра, а најмногу пари биле дадени за истиот стан – 1.426.888 евра, според извештајот на Републичкиот геодетски орган (РГЗ) за последниот квартал од минатата година.

Покрај овој стан, во „Белград на вода“ се продадени уште 12 најскапи станови за метар квадратен.

Кога станува збор за старите згради, најплатениот квадратен метар во улицата „Крал Петра“ во општина „Стари град“, 4.452 евра, а најмногу пари за стан во стара зграда се издвоени за стан во улицата „Француска“ во истата општина, за кој се платени 400.000 евра.

Продаден е најскапиот квадрат на деловен простор во „Стариот град“, најскапиот квадрат на гаражен простор во новата зграда во комплексот „Нови Дорчол“ и во старата зграда на улицата „Голсвордијева“ во општина „Врачар“, додека најскапите куќи биле во општината „Савски Венец“.

Кога станува збор за начинот на плаќање, преовладувало плаќањето во готово.

Поврзани вести

XIAOMI НА „ЦРНА ЛИСТА“ ВО САД: „Не сме комунистичка кинеска воена компанија“

Влатко Зорба

Apple ја врати круната на пазарот на паметни телефони

Влатко Зорба

Маск привремено се повлекува од Twitter

Влатко Зорба