СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Проектот на Huawei за 5G приватна мрежа ја освои наградата за развој на пазарот во 2021

Глобалната TD-LTE иницијатива (GTI) го избра Huawei за добитник на наградата за развој на пазарот во 2021 година за својата 5G приватна мрежа за Hualing Xianggang проектот, препознавајќи го извонредниот придонес на Huawei во промоцијата на скалираниот комерцијален развој и зрелоста на 5GtoB индустријата.

Проектот го имплементираа China Mobile и Huawei за да и помогнат на компанијата Hunan Valin Iron & Steel Group Co Ltd., производител на фин челик во кинеската централна провинција Хунан, (понатаму во текстот Hualing Xianggang) да се занимава со паметно производство на челик.

Развојот на 5G достигна нова фаза, со повеќе од 140 комерцијални 5G мрежи изградени ширум светот. Ослободувањето на целосниот потенцијал на 5G мрежите за создавање поголеми вредности стана приоритет во целата индустрија.

Во партнерство со China Mobile и водечките индустриски интегратори, Huawei го презеде водството во спроведувањето на проектот за приватна 5G мрежа за фабричкиот кампус на Hualing Xianggang.

Овој проект значително му помогна на производителот на челик да истражи нови индустриски примени на 5G, вклучувајќи и локална обработка на податоци, локално пробивање (за да се овозможи директна размена на локални податоци без заобиколување на основната мрежа) и повластена обработка на локалните услуги. Овие примени се клучни за водечкиот производител на челик да реализира мноштво 5G услуги за паметно производство на челик, како што се автоматски надземни кранови, роботи што додаваат песок, видео надзор со висока густина, далечинско склопување со помош на AR и проверка на челичните плочи на AI погон.

Понатаму ќе се направат трипартитни напори за изградба на сеопфатна платформа фокусирана на продажба, работење и 5GtoB услуги за да се консолидираат можностите и искуството, што, пак, ќе ја забрза стандардизацијата и промовирањето на индустриските решенија.
Како снабдувач на ИКТ инфраструктура, Huawei е посветен на промовирање на индустриската дигитализација преку 5G иновација на технологиите, производите и апликациите. До денес, Huawei има обезбедено повеќе од 1.000 договори за 5GtoB проекти со глобалните оператори и партнери во повеќе од 20 индустрии.

GTI игра важна улога во забрзувањето на зрелоста на индустријата и конвергираната индустриска иновација на 5GtoB. Huawei одлучно го поддржува GTI во исполнувањето на оваа улога. Оваа 2021 година ќе биде критична за да се постигне комерцијално воведување на 5GtoB. Како таков, Huawei ќе продолжи да соработува со GTI, како и со другите глобални партнери за изградба на робустен и одржлив 5GtoB екосистем, за да се зголеми просторот за индустриска дигитализација.

Поврзани вести

„Луфтханза“ е во преговори со производители за преминување кон помали авиони

Влатко Зорба

Маск: „Тесла“ наскоро во Русија

Фолксваген ќе укине 4.000 работни места во Германија

Влатко Зорба