Стандард
КОМПАНИИ

Проценките ѝ даваат на Европа придобивка од 5G од околу 210 милијарди евра

Потенцијалната економска вредност за целосно распоредување на 5G како отворена платформа за иновации може да биде од корист на Европа за околу 210 милијарди евра, проценува новата студија „5G ревизија на акциониот план за Европа“, спроведена од Analysis Mason, Qualcomm Technologies и Ericsson.

За Германија се предвидува најголема вкупна нето-корист од 5G технологијата 

Меѓу сите европски земји, за Германија се предвидува најголема вкупна нето-придобивка (придобивка минус трошок) од 5G – 38,5 милијарди евра со инвестиција од 6 милијарди евра, што дава сооднос на трошоците и придобивките од 7,5, додека за Швајцарија се предвидува најголем сооднос за трошоци и придобивки, од 14,7, со приближно 10 милијарди евра нето добивка од инвестиција од само 700 милиони евра.

Поврзани вести

Франција и Велика Британија разговараат за заедничко спасување на „Eurostar“

Влатко Зорба

Паѓаат цените на нафтата

msp-admin

Бројот на невработени во ЕУ е зголемен за скоро 2 милиони за една година

Влатко Зорба
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!