Стандард
КОМПАНИИ

Турската економија оствари раст од 6,7 %

Турската економија во третиот квартал оваа година оствари раст од 6,7%.

Според најновите податоци шти ги објави заводот за статистика на Турција, турскиот Бруто домашен производ (БДП) поранал за 6,7% во третиот квартал годинава во однос на истиот квартал лани.

Секторот финансиски услуги и осигурување во истиот приод оствари раст од 41,1%, додека информациони и комуникациски дејности пораснаа за 15%, индустрјата за 8%, градежништво 6,4% и секторот земјоделство за 6%.

Поврзани вести

Дарежлива помош за 5 сектори: Оваа европска земја има мисија да спречи ширење на сиромаштија

Влатко Зорба

Parler го тужи Amazon

Влатко Зорба

Програмата за жени програмери на Huawei поттикнува технолошки иновации

Влатко Зорба