СТАНДАРД life
КРИПТОВАЛУТИ

Coinbase регистрираше 114,9 милиони акции пред листингот на Nasdaq

Берзата за криптовалути Coinbase наведе 114.850.769 обични акции од Класа А за директно котирање на берзата Nasdaq, според изменетата апликација до Комисијата за хартии од вредност на САД (SEC).

Coinbase ја објави својата намера да иницира првична јавна понуда (ИПО) во декември 2020 година, кога првпат достави формулари за регистрација до SEC. До почетокот на март, цената на акциите пред приватната трговија се искачи на 375 американски долари, со што на компанијата и беше дадена проценка пред ИПО во тоа време околу 100 милијарди долари.

Ажурираната декларација за С-1 нуди просечна цена на акцијата од 343,58 долари врз основа на трансакции на приватниот пазар од првиот квартал на 2021 година.

Во декларацијата се вели: „Врз основа на информациите што ги имаме, ниската и високата продажна цена на обична акција од класа А и обичните акции од класа Б (врз основа на конверзија) за вакви приватни трансакции во првиот квартал од 2021 година (до 15 март 2021 година) е 200,00 и 375,01 долари, соодветно. Просечната цена на акцијата за првиот квартал од 2021 година (до 15 март 2021 година) изнесува 343,58 УСД“.

Поврзани вести

Биткоин е помалку ризичен од „Дау Џонс“, вели експерт на „Блумберг“

Влатко Зорба

Огромен чекор на „Морган Стенли“ во насока на биткоинот

Влатко Зорба

Илјадници трговци во САД веќе можат да прифатат плаќања со крипто-средства

Влатко Зорба