Таг : Берза

Анализи

„Њујорк Тајмс“: Зошто оваа рецесија ќе биде поинаква од претходните?

Stefanija Kuzmanovska
Во претходните финансиски кризи, централните банки ширум светот развија докажан пакет на алатки за спасување на националните економии. Па зошто не функционираат претходните интервенции и...
Компании и пазар

Кои се петте најтргувани акции на Македонска берза оваа недела?

Влатко Зорба
Акциите на Комерцијална банка, Алкалоид, НЛБ Банка, Стопанска банка Битола и Макпетрол се најтргуваните на Македонска берза, во период од деветти до 13-ти март, покажува...
Компании и пазар

Кои се петте најтргувани акции на берзата во февруари?

Влатко Зорба
Акциите на Комерцијална банка, Алкалоид, Макпетрол, НЛБ Банка и Гранит се петте најтргувани на официјалниот пазар на Македонска берза во февруари, покажува Месечниот статистички билтен,...
ЕКОНОМИЈА

Акциите на светските берзи со најголема неделна загуба

Вредноста на акциите на азиските берзи петти ден по ред опаѓа, исто како и останатите најголеми берзи во светот, се наоѓа пред најголема неделна загуба...
ЕКОНОМИЈА

Анѓушев: Берзата треба да се искористи за вбризгување свеж капитал во компаниите

user3
Берзата во иднина треба да има поголема улога во економското живеење во нашата држава и да се користи како механизам за вбризгување свеж капитал во...