СТАНДАРД life

Обврзници

ЕКОНОМИЈА

ЕЦБ ПРОДОЛЖУВА ДА КУПУВА ОБВРЗНИЦИ: „Силната обнова услов за укинување на програмата на стимуланси“

Stefanija Kuzmanovska
Економијата на еврозоната е во пресвртна точка, а нејзиното цврсто и одржливо закрепнување е неопходен предуслов Европската централна банка да размисли за повлекување на програмата...
КОМПАНИИ

JPMorgan продаде рекордни 13 милијарди долари во обврзници

Влатко Зорба
JPMorgan Chase & Co. во четвртокот продаде 13 милијарди американски долари во обврзници, најголема зделка од ваков вид досега, искористувајќи ги ефтините трошоци за позајмица...
ЕКОНОМИЈА

Котација на државни обврзници од 585.200.000 денари

Влатко Зорба
Согласно Барањето од страна на Министерството за финансии на РСМ за котација на државни обврзници, почнувајќи од 18 март на Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска...
КОМПАНИИ

Хрватска издаде обврзници од 2 милијарди евра

Влатко Зорба
Хрватското Министерство за финансии во петокот објави дека продало две транши обврзници на меѓународниот пазар на капитал во вкупен номинален износ од 2 милијарди евра,...
КОМПАНИИ

Акциите пораснаа откако демократите ја презедоа контролата над Сенатот

Влатко Зорба
Aмериканските државни облигации опаѓаат, а берзите бележат раст по очекувањата, дека високата потрошувачка и долгови на администрацијата на Демократската партија ќе го зголемат економскиот раст...
КОМПАНИИ

„Алибаба“ ќе продава корпоративни обврзници за 5 милијарди долари

Влатко Зорба
„Алибаба холдинг“ планира да собере најмалку 5 милијарди долари овој месец со продажба на корпоративни обврзници деноминирани во долари, пренесе Ројтерс. Во зависност од одговорот...