Стандард
КРИПТОВАЛУТИ

Grayscale купуваат над 5.000 Bitcoin за помалку од 24 часа

Цената на Bitcoin (BTC) падна на пониски нивоа откако достигна рекордно ниво од 42.000 долари. Најголемото дигитално средство неодамна успеа да ги следи неговите стапки до 38.000 $ пред да биде сведок на нов пад.

Овој пат, сепак, падот на цената беше можност институциите да акумулираат уште повеќе BTC. v е една од компаниите што додава сè повеќе Bitcoin во последните неколку дена.

Според давателот на податоци Bybt, со падот на BTC под 38.000 долари, Grayscale Bitcoin Trust додаде скоро 10.000 Bitcoin.

Grayscale Bitcoin Trust додава повеќе BTC во своите фондови. Иако претходната набавка беше повисока од сегашната, цената на дигиталното средство исто така значително се зголеми во меѓувреме.

Компанијата ги зголеми своите учества за 2.170 BTC на 14 јануари, додека додаде дополнителни 2.610 на 15 јануари.

Сепак, на 16 јануари, таа вредност скоро двојно се зголеми, бидејќи GBTC додаде 5.130 BTC во своето портфолио. Ова ја донесе вкупната сума под управување за GBTC на 22,9 милијарди долари.

Набљудувачот на пазарот Bloqport забележа дека во последните 30 дена од берзите си заминале 67.000 BTC (во вредност од 2,5 милијарди американски долари).

Побарувачката за дигитално средство останува голема кај институционалните инвеститори како што е Grayscale, кој бележи раст 900% за својот GBTC во 2020 година.

Паѓачката цена создава можност за повеќето институции „да го купат падот“ и да создадат недостиг на веќе оскудната крипто-валута. Ова додаде на нагорен интензитет на BTC и ја стимулира акумулацијата на BTC од страна на китовите.

Поврзани вести

Anchorage – првата американска крипто-банка со федерална банкарска лиценца

Влатко Зорба

Измамите со давање на бесплатни крипто-средства генерира над 500.000 $ неделно

Влатко Зорба

Биткоин надмина 30.000 $

Влатко Зорба
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!