Стандард
КРИПТОВАЛУТИ

Како растеше вредноста на Bitcoin во последните 10 години (инфографик)

Податоците пред вас обезбедени од порталот Bitcoinity ја вклучуваат дневната пазарна капитализација на Bitcoin од јули 2010 година.

Пазарната капитализација е вкупната вредност на BTC во американски долари, намалена за просечната дневна пазарна цена на Bitcoin.

Инфографикот го покажува трендот на пазарната капитализација со текот на времето. Вклучени се некои важни настани во историјата на Bitcoin.

Вкупна пазарна капитализација на BTC во последните 10 години:

2010 година: 1,4 милиони долари
2011 година: 33 милиони долари
2012 година: 143 милиони долари
2013 година: 9,4 милијарди долари
2014 година: 4,3 милијарди долари
2015 година: 6,4 милијарди долари
2016 година: 15,3 милијарди долари
2017 година: 213,9 милијарди долари
2018 година: 66,9 милијарди долари
2019 година: 130 милијарди долари
2020 година: 160,7 милијарди долари (05.03.2020)

Поврзани вести

Оракл би можел да биде следниот голем купувач на Биткоин

Влатко Зорба

Биткоинот повторно руши рекорди

Влатко Зорба

Историски ден за Биткоин: Една паричка се тргува за 55.000 долари, пазарната капитализација надмина 1 трилион

Влатко Зорба
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!