Стандард
КРИПТОВАЛУТИ

Иновативен DeFi проект нуди нов начин за трговија на крипто-пазарот

Децентрализираниот проект за финансирање (DeFi) се подготвува да дебитира токен, кој има за цел да им овозможи на потрошувачите да ја „уловат“ вредноста на целиот крипто-пазар од 1 трилион долари.

Предводени од развивачот на Ethereum 2.0 и основач на Prysmatic Labs, Престон Ван Лун и Џо Стико, Cryptex ќе започне со лансирање на основната мрежа на својот токен TCAP овој квартал.

Компанијата веќе нарача 500 корисници за својата тест-мрежа, вклучително и голем број американски даватели на ликвидност.

Во извесна смисла, проектот се обидува да го искористи поширокиот тренд што се развива во просторот за дигитални средства: тој нуди производ што обезбедува изложеност на широк спектар на крипто-средства. TCAP фаќа вредност од повеќе од 2.000 токени и се движи во согласност со поширокиот пазар.

S&P Global и Cboe Global Markets во моментов поставуваат темели за нови индексни производи што ќе им овозможат на инвеститорите изложеност на пазарот.

Cryptex тврди дека неговиот предлог е уникатно децентрализиран, со оглед на тоа што податоците за цената, што ја формираат цената на токенот, се добиени од оракули на Chainlink. Користејќи ги овие оракули, Cryptex е во состојба да комбинира податоци од повеќе даватели на податоци во еден паметен договор.

Гледајќи кон иднината, проектот планира да ослободи голем број токени поврзани со метрики како доминација на пазарот на Bitcoin, 24-часовни обеми на трговија, ETH хаш стапки и ЕТХ гас.

Трговските бироа кои изразија интерес за тргување со токенот гледаат можност за арбитража.

„Копањето на TCAP ќе обезбеди можности за арбитража на пуловите на UNI во зависност од цената на TCAP таму, што, како што знаете, исто така, ќе има елемент на понуда и побарувачка“, додаде Стико.

Поврзани вести

Етереум достигна рекордна вредност

Влатко Зорба

По објавата на Mastercard, Биткоин „тера“ кон 50.000 долари

Влатко Зорба

Оваа криптовалута скокна 1.000% од почетокот на годината

Влатко Зорба