СТАНДАРД life

Алфабет

КОМПАНИИ

Alphabet заработи 55,3 милијарди долари во првиот квартал од оваа година

Влатко Зорба
Очигледно, оваа година започна добро за големите технолошки компании котирани на берзите. Ние сме во периодот на објавување на првите финансиски извештаи, а со оглед...
КОМПАНИИ

Alphabet со рекордни приходи и профит за четвртиот квартал на 2020 година

Влатко Зорба
Alphabet, матична компанија на Google, објави рекорден профит за втор квартал по ред, благодарение на растот на приходите од рекламирање преку Интернет за време на...