СТАНДАРД life

бакар

КОМПАНИИ

„Голдман“: Бакарот е новата нафта, ќе чини 11.000 долари по тон

Влатко Зорба
Аналитичарите на „Голдман Сакс“ велат дека бакарот е новата нафта и предвидуваат пораст на цената на црвениот метал на 11.000 долари за метрички тон. Тие...
КОМПАНИИ

Цената на бакарот на осумгодишен максимум – 8.270 долари

Влатко Зорба
Европските акции денес достигнаа едногодишен максимум. Причината е што акциите на рударските компании го следеа скокот на цените на бакарот, но и поради зајакнувањето на...