Стандард

Данок на имот

ЕКОНОМИЈА

Заканувачките пораки со најголем ефект за плаќање на заостанат данок на имот

Влатко Зорба
Македонците враќаат долг кон државата само под притисок. Автентична потврда на ова верување е пилот проектот спроведен во три македонски општини од страна на недвладината...
ЕКОНОМИЈА

Најголеми приходи од данок на имот има скопската Општина Центар

Влатко Зорба
Сите општини заедно, просечно годишно наплатуваат по 1,3 милијарди денари, односно 21 милион евра за данок на имот од граѓаните и од фирмите. Просечната годишна...