СТАНДАРД life

Дефицит

КОМПАНИИ

Трговскиот дефицит на САД се искачи на 71,1 милијарди долари

Влатко Зорба
Трговскиот дефицит на Соединетите Американски Држави се зголеми на рекордни 71,1 милијарди американски долари во февруари, пренесе АП. Пандемијата на коронавирусот ја гуши светската трговија...
КОМПАНИИ

Дефицитот на американскиот буџет е 163 милијарди долари

Влатко Зорба
Јануарскиот дефицит на американскиот федерален буџет изнесува рекордни 163 милијарди долари, што е за дури 130 милијарди повеќе од дефицитот од првиот месец минатата година,...