СТАНДАРД life

Дивиденда

ЕКОНОМИЈА

Поднесена иницијатива до Уставен суд од Хари Костов и акционери на Комерцијална за дивидендите

Влатко Зорба
Хари Костов, Главниот извршен директор на Комерцијална банка, и адвокатот Игор Спировски, поранешен судија во Уставниот суд на Република Северна Македонија, заедно со поголем број...
КОМПАНИИ

„Рио Тинто“ ја исплаќа највисоката дивиденда во историјата

Влатко Зорба
„Рио Тинто“ објави исплата на највисоката дивиденда во историјата, откако нејзиниот прв човек минатата година ја нарече „година на екстреми“. Јакоб Стаусхолм, новиот шеф на...