Стандард

„Ер Франс“

КОМПАНИИ

ЕУ одобри помош од 4 милијарди евра за „Ер Франс“

Влатко Зорба
Европската унија одобри четири милијарди евра (4,7 милијарди долари) државна помош на Франција за националната авиокомпанија „Ер Франс“, која се бори со економските последици од...
КОМПАНИИ

„Ер Франс“ изгуби 7 милијарди евра

Влатко Зорба
Француско-холандската авиокомпанија „Ер Франс-КЛМ“ денес објави дека ја заврши 2020 година со чиста загуба од 7,1 милијарди евра, предупредувајќи дека новата рунда ограничувања на коронавирусот...