СТАНДАРД life

„Гугл мапс“

ТЕХНОЛОГИЈА

Google Maps почнува да ги насочува возилата по еколошки правци

Влатко Зорба
Апликацијата „Maps“ на „Google“ ќе започне, како дел од борбата против климатските промени, да ги води возачите по маршрутите за кои се проценува дека создаваат...
ТЕХНОЛОГИЈА

„Гугл мапс“ ќе покажува каде има најмногу инфицирани со Ковид-19

msp-admin
„Гугл“ објави ажурирање на апликацијата „Гугл мапс“, а иновацијата значи дека наскоро ќе можеме да видиме во кои области на мапите има најмногу заразени со...