Таг : Југоисточна Европа

АНАЛИЗИ

Корона во Југоисточна Европа: Карантин за владеење на правото

Влатко Зорба
Во време на епидемија, општеството мора да прифати огромни ограничувања на јавниот живот. Ова е случај со кризата со коронавирусот. Забрана за контакти, излегување и...
МАКЕДОНИЈА

Заврши Конференцијата на Југоисточна Европа и Источен Медитеран во Вашингтон

Влатко Зорба
Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, изминатите два дена учествуваше на Конференцијата на Југоисточна Европа и Источен медитеран „Нови стратегии...
Политика

Пак: Северна Македонија и државите од Југоисточна Европа ги гледам ако дел од ЕУ

Влатко Зорба
Во наш интерес, интерес на ЕУ, е држави како Северна Македонија и соседните земји да станат дел од Унијата, изјави денеска претседателката на организацијата на...
Политика

Конференција за одговор на демографските промени што се случуваат во Југоисточна Европа

Влатко Зорба
Конференција за одговор на демографските промени што се случуваат во Југоисточна Европа, преку зајакнување на човечкиот капитал, родовата еднаквост и човековите права, ќе се одржи...