Стандард

Си Џинпинг

АНАЛИЗИ

Си ја мобилизира Кина за технолошка револуција

Влатко Зорба
За американските политичари, потенцијалот на Кина да доминира во технолошкиот сектор на глобалната економија претставува една од најголемите геополитички закани во следните неколку децении. Претседателот...
КОМПАНИИ

Си Џинпинг прогласи „победа над сиромаштијата“ во Кина

Влатко Зорба
Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска на церемонијата во Пекинг објави „целосна победа“ во борбата против руралната сиромаштија при одбележување на осум години од неговиот мандат....
КОМПАНИИ

Си Џинпинг: Неверојатен напредок во проектите во Србија, Грција и Хрватска

Влатко Зорба
Соработката меѓу Кина и земјите од Централна и Југоисточна Европа послужи за поддршка на развојот и подобрувањето на животот на луѓето, а постигнат е неверојатен...
КОМПАНИИ

Си Џинпинг повика на поголема улога на Г-20 во глобалното економско управување

Влатко Зорба
Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска го повика светот да ја зајакне макроекономската координација и да ја зајакне улогата на Г-20 во глобалното економско управување, нарекувајќи...
КОМПАНИИ

Си Џинпинг: Градењето модерна социјалистичка земја ќе обезбеди повеќе простор за американските компании

Влатко Зорба
Кинескиот претседател Си Џинпинг одговори на писмото на поранешниот извршен директор на „Старбакс“, Хауард Шулц, во кое тој ја поддржува компанијата да продолжи да игра...